Ørsted skal fortsætte med olie- og kulfyrede kraftværker

Ørsted skal fortsætte med olie- og kulfyrede kraftværker

Danmarks største energiselskab er anno oktober 2022 tvunget til at holde tre kraftværksblokke i drift. Selv om Ørsted stadig planlægger udfasningen af kul i 2023, sker kulstoppet af hensyn til den nuværende energikrise.

Ørsted er nu blevet pålagt af de danske myndigheder at skulle fortsætte driften af tre kraftværker, som kører på olie og kul. Det er de to kulkraftværksblokke Esbjergværket blok 3 og Studstrupværkets blok 4, samt oliefyret Kyndbyværketblok 21.

Egentlig var det meningen, at Esbjergværket skulle stoppe i drift per 31. marts 2023, og de to andre kraftværker er allerede blevet taget ud af drift. For Ørsted har haft en planlagt udfasning af kul til næste år. Men myndighederne har nu beordret energiselskabet om at fortsætte og genetablere driften.

Inflation og stigende energipriser

Beordringen fra den danske regering kommer på baggrund af en energikrise, som er foranlediget af invasionen af Ukraine.

Med energikrisen i 2022 har mange danskere stået over for en svær situation, hvor mange også har valgt at skrue ned for varmen for at spare penge. Men skal man på lidt bedre tanker i udfordrende tider, kan betting hos 20Bet varme lidt. For her får du et stort udvalg af sportsgrene, du kan vædde på, og dermed mange timers underholdning.

Forsyningskrisen ulmer

Forsyningskrisen er alvorlig, og det er også derfor, at Ørsted nu bliver pålagt at træde til. Mads Nipper, som er koncernchef og administrerende direktør i Ørsted, bekræfter, at Ørsted har tænkt sig at efterkomme kravene om at fortsætte driften. Det er blandt andet for at begrænse risikoen for strømafbrydelser, at regeringen nu har beordret Ørsted om at holde de tre anlæg i drift frem til juni 2024.

Han udtaler samtidig, at det stadig er Ørsteds holdning, at det danske samfund skal udfase brugen af gas, olie og kul. Men at den europæiske energikrise samtidig er overhængende. Derfor skal Ørsted bidrage til forsyningen af strøm.

En række udfordringer

Men at holde tre kraftværker i gang, hvor to af dem allerede er blevet taget ud af drift, bliver ikke en nem opgave. Det er både tekniske og bemandingsmæssige udfordringer.

For det første skal der foretages vedligehold af anlæggene, så de kan blive klar til at blive sat i drift. For det andet skal medarbejderne have en særlig uddannelse, fordi det kræver specialiseret arbejde at drive et kraftværk. Og de medarbejdere skal oplæres i, hvordan man driver det enkelte værk, da der er forskel på de tre. Det kan godt tage lang tid, men energiselskabet udtaler, at det vil gøre, hvad det kan for at få anlæggene klar så hurtigt som muligt.

Hvad er Ørsted?

Ørsted A/S er et energiselskab grundlagt af den danske stat i 1972, som nogle også måske genkender under navnet DONG Energi, som det hed inden 2017. Ørsteds formål er grundet i grøn energi for at nedbringe udnyttelsen af fossile brændstoffer. Derfor udvikler Ørsted hav- og landvindmølleparker, brintanlæg, bioenergianlæg m.m. Trods udskydelsen af kulstoppet har Ørsted stadig et mål om at blive CO2-neutrale i 2025, og Ørsted er også blevet kåret som et af verdens mest bæredygtige virksomheder.

Indlæg oprettet 4

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen